4767 izlenme 18 Eylül 2021
Twitter hesabından paylaşımda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Dünya Uygur Kongresi’nin Başkanı Dolkun İsa’nın sınır dışı edilmesini sert bir dille eleştirdi. İktidara seslenen Akşener, İsa’nın neden sınır dışı edildiğini sordu.
‘ÇİN’DEN DE Mİ TALİMAT ALIYORSUNUZ’
AKP’nin Çin’in Doğu Türkistan’da uygulanan soykırıma ve zulme sessiz kaldığını hatırlatan İYİ Parti lideri, "Artık Çin'den de mi talimat almaya başladınız" ifadelerini kullandı. Meral Akşener, mesajında şu ifadeleri kullandı:
‘NEDEN SINIR DIŞI ETTİNİZ’
"Dünya Uygur Kurultayı Başkanı Dolkun Isa'ya verdiğiniz sınır dışı kararının sebebini de açıklayın, hepimiz öğrenelim. Gerçekten haklı bir gerekçeniz mi var; yoksa zulme sessiz kaldığınız yetmiyormuş gibi artık Çin'den de mi talimat almaya başladınız, hepimiz bilelim."
Kaynak: Ajanslar/ Yeniçağ
Bunlar da İlginizi Çekebilir