Ana Sayfa
28 Eylül 2021 ( 1697 izlenme )

İp Kopuk 'ABD Söz'

İngiliz The Times gazetesi, ABD’nin, Suriye’de desteklediği terör örgütü YPG’yi, Afganistan’daki gibi terk etmeyeceğine söz verdiğini aktardı.

BIDEN SÖZ VERMİŞ
Bünyesinde terör örgütü PKK/YPG/PYD’nin de bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) ele başısı Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Şahin, Times’a verdiği demeçte, bizzat ABD Başkanı Joe Biden’ın Suriye’de kendilerini terk etmeyeceklerine yönelik söz verdiğini açıkladı. The Times’a konuşan Şahin, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie’nin kişisel güvence vermek ve Biden’ın sözlerini aktarmak için kendisini ziyaret ettiğini ifade etti.

PKK/YPG’Yİ ABD KORUYOR
ABD’nin Suriye’nin doğusunda 900 askerlik bir birliğinin yanı sıra, bölgede İngilizlere ait özel kuvvetlerin varlığı da biliniyor. IŞİD’e karşı kurulan koalisyonun bir parçası olan askerler, halen bölgede bulunuyor.

Kaynak: Ajanslar/ Sözcü

Bunlar da İlginizi Çekebilir

SARIZEYBEK MEDYA

Güncel Haber www.sarizeybekhaber.com.tr
Güncel Araştırma www.bilgeturkstrateji.com
Video Haber www.bilgeturktv.com
Özel Haber www.e-sarizeybek.com
KİTAP www.sarizeybekhaber.com.tr
ÖZGEÇMİŞİ