İzmir'de İYİ Gençlik İzmir Görev Belgesi Takdim Töreni'nde konuşan İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, "Akşener 'Ben başbakan adayıyım' dediği andan itibaren parlamenter sistem olacak mı, olmayacak mı pazarlıkları bitmiştir"" diye konuştu.
‘GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEME GEÇECEĞİZ’
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bir televizyon programındaki "Ben başbakan adayıyım" sözlerine dikkat çekti. Çıray, "Türk siyasetinde önemli kırılma noktaları vardır. Bunlardan biri İYİ Parti'nin seçime girmesidir. Biri de kazanılamaz denilen İstanbul'un kazanılmasıdır. Diğeri ise dün gece yaşandı. Genel Başkanımız Meral Akşener açıklamalarıyla parlamenter demokrasi konusundaki kararlılığını ortaya koydu. 'Ben başbakan adayıyım' dediği andan itibaren parlamenter sistem olacak mı, olmayacak mı pazarlıkları bitmiştir" diye konuştu.Çıray şöyle konuştu:
‘UCUBE SİSTEM’
" Sayın genel başkanımız yeni bir anlayış ve felsefe ortaya koydu. Parlamenter demokrasi konusundaki kararlılığını ortaya koymuş oldu. 'Ben başbakan adayıyım' dediği andan itibaren parlamenter sistem olacak mı, olmayacak mı pazarlıkları bitmiştir. Kaçınılmaz bir şekilde olacaktır, önemli bir tereddüt ortadan kalkmıştır. İçinden geçtiğimiz süreç kötü. Ucube bir rejim var. Bütün güçler birinin eline verilmiş. Savaş yetkisi dahil hepsi kendisindedir. İtaatkâr, kayıtsız şartsız biat etmiş bir grupla çalışıyor."
Kaynak: Cumhuriyet